Welcome to Horsefield Tortoise Care

Emri im është Charlie dhe unë kam qenë duke u kujdesur për breshkat për disa vite tani. Unë kam fituar një ton të dijes që nga fillimi. I am a big advocate as a owner myself and its my goal to pass this information on to you. It is crucial to know how to properly care for your pet and I’d like to pass that knowledge on to you, pa i ndryshimeve.

horsefield breshkë

 

Blerje

The first step is to properly buy a tortoise that is për shitje. They are apart of the Turtle gjini and it’s crucial you are aware of the different names that they can be called as well as not getting mixed up with a different species of the same genus. There are certain measures you can take to give your new pet the best chance of long term heath and happiness (dhe më pak probleme për ju!)

Kur ju shikoni për të blerë manar tuaj ata janë gjithashtu zakonisht të referuara si:

 • Russian Tortoise
 • Azisë Qendrore Tortoise
 • Afganistan Tortoise
 • Stepë Tortoise
 • Katër clawed Tortoise

5 specie nga Testudo Genus:

 • Horsefield Tortoise
 • Tortoise Hermann
 • Greek Tortoise/ Spur-thighed Tortoise
 • Marginated Tortoise
 • Tortoise egjiptian

 

Planning Ahead

Sigurohuni që kjo kafshë do të përshtaten me jetën tuaj, sepse jetëgjatësia e tyre është e gjatë dhe shkon nga 40- 80 vjet. Ata gjithashtu kërkojnë çdo ditë dhe mirëmbajtja javore në mënyrë të sigurt që ju do të sigurojë kujdesin e shkëlqyer vazhdimisht me kalimin e kohës. Ata jetojnë një kohë të gjatë dhe ju nuk mund të dëshironi të kujdeset për atë përgjithmonë, ose ai mund të jetoj më gjatë se ju kështu që të ketë një plan rezervë për të dhënë ose për një mik, vënë atë në vullnetin tuaj ose të vënë atë në një treg përkëdhelur dhe për të gjetur një pronar i mirë i ri.

 

falas:
"Horsefield Care Cheat Sheet"
Popular Guide


100% FALAS udhëzues kujdesin e lehtë, punon për çdo Tortoise Horsefield. Shkruani email tuaj më poshtë për të marrë pa udhëzues tuaj Horsefield kujdesit.

Blerje

Horsefield Tortoise for SaleËshtë shumë e rëndësishme se ku keni blerë nga. Ajo është e mirë për të blerë rob edukuar dhe kanë biznesin e blerjen tuaj nga të jetë sa më specifik dhe niched poshtë të jetë e mundur për breshkë tuaj. Për të shpjeguar më tej këtë, “rob edukuar” do të thotë se breshkë ka lindur në robëri dhe jo në të egra. Kjo është e rëndësishme sepse, kur ata janë të lindur në të egra mund të mbajnë shumë sëmundje më shumë dhe ata janë përdorur në të egra e bërë të vështirë për të përshtatur në robëri. Ju gjithashtu dëshirojmë të sigurohemi se ai është vendas edukuar, kuptim, ai ka lindur në vendin tuaj. Kur ata janë transportuar sëmundje mund të përhapet me shpejtësi. Tjetër, të jetë i sigurt për të blerë nga një shitës që është aq i ditur sa të jetë e mundur për manar tuaj të veçantë. Një ofrues që është e specializuar shumë në këtë lloj të breshkës do të kenë shanset më të mira për picking ose edukate manar healthiest, duke ju dhënë informacion më të saktë për kujdesin duke marrë dhe shitur gjithashtu ju pajisje më të përshtatshme si ushqim, strehim etj. Shembuj të shitësit për të blerë nga dyqane zvarranikësh, Tregtia zvarranik tregon si dhe zvarranikësh dhe breshkë mbarështuesve / EXPO-së. Këto shitësit janë shumë të njohur me këtë kafshë dhe janë zakonisht ekspertë. Shitësit ju doni të shmangur janë online, dyqane të mëdha manar dhe dyqane lokale manar. Arsyeja është se ju nuk mund të kontrolloni një shëndet të breshkave, kur ju bleni në internet dhe këto dyqanet manar përgjithësi nuk janë ekspertë në këtë lloj të veçantë të përkëdhelur kështu që ata shpesh nuk do të njohin ato sëmurë dhe të rekomandojë pajisje gabuar për ju. Këto dyqane manar i përgjithshëm nuk mund të jetë një ekspert në çdo kafshë dhe shpesh trajnimi nuk është e mjaftueshme të gjerë për këtë kafshë.

Ka shenja të caktuara që ju duhet të shikoni për kur ju jeni zgjedhur breshkë tuaj. Disa gjëra për të shmangur janë sytë me re, hundë me flluska, dritë / të dobëta dhe jo të përgjegjshëm. Një disa gjëra për të kërkuar për një bum të pastër, aktiv / alarm, të rënda dhe të fortë dhe nuk ka shenja të dëmtimit shell.

 

Kujdes

Horsefield Tortoise CareAta janë një breshkë shumë në ikje dhe interaktive, duke i bërë ata një kafshë e madhe dhe shumë e bukur për të luajtur me.

Historically this tortoise comes from the Mediterranean and Eurasia. Although now many are captive-hatched in the UK and United States due to popularity and importing in recent years.

Madhësia e tyre është në anën e vogël për një breshkë, duke filluar nga 15-20 cm ose 6-8 inç i pjekur.

 

Sekreti i vërtetë për të siguruar optimale kujdes është për të replikuar mjedisin e tyre natyror të Mesdheut sa më afër. Kjo do të hapë derën për shtetin më absolute kulmin e shëndetit, lumturi dhe energji të nivelit të manar tuaj.

 

Strehim

Horsefield Tortoise HousingThis makes them an excellent pet and versatile for indoor or outdoor strehim. Set up your housing before you get your pet home with you, kjo do të parandaluar atë nga të qenit i pastrehë në qoftë se ju nuk e merrni atë të ngritur në kohë!

Ju do të duhet të zgjedhin midis strehim manar tuaj në shtëpi ose në natyrë. Çdokush mund të shtëpisë në shtëpi, por ka disa kualifikime të caktuara të jetë në gjendje për të strehuar jashtë. Jashtë është e rekomanduar për shkak se ajo është më e natyrshme. Çdo gjë është jashtë mirë (nën kushtet e drejtë) duke përfshirë rrezet e diellit, hapësirë, bimët dhe ajrit. Edhe, Sigurohuni që zona është mbajtur të thatë dhe të mirë drenazhuar nga lagështia dhe shi gjatë gjithë vitit.

Tortoise Table Starter Kit ULTIMATE

The best short-cut I took with my second one was getting an all-in-one kit. Ajo në thelb përfshinte strehim, shtresat e mbulesat, llambë ngrohjes, matës temperatura, brenda mobilimin artikuj, cleaning and a few other items.

Unë do të rekomandojë këtë në qoftë se ju dëshironi të kurseni një bandë e kohës dhe me mend punojnë dhe merrni dhe drejtimin rrugën më të shpejtë. Këtu është starter kit bleva.

Pa marrë parasysh vendndodhjen tuaj jashtë, ju mund të krijoni një ekosistem i përsosur dhe në ambiente të mbyllura e temperaturës. Just make sure you have a grocery store nearby because they love to eat!

Ka 10 Rregullat për të dy strehim brendshme dhe te jashtme që unë doja të thërrasë 10 urdhërime. Ndiqni këto 10 rregulla dhe ju do të keni të lumturit, healthiest dhe më energjike Horsefield mundur.

 

1. Kufiri

Një konviktor ndërtuar nga druri trajtuar, tulla ose beton me një lartësi të paktën 40 cm (16 në.) të punojnë më mirë. Sigurohuni që konviktor është shumë i guximshëm dhe nuk do të bjerë mbi. Kjo manar në një artist shpëtojnë kështu sigurohuni që ai nuk mund të gërmoj nën apo pykë veten në mes të mbulon dhe rrokullisje mbi (po ata mund ta bëjë këtë!)

 

2. Hapësirë

Sa më shumë hapësirë ​​që ju mund të japin, mirë. Me përjashtim të shumë hapësirë ​​në se ai mund të merrni humbur ose të vështirë të mbajnë gjurmët e tij. Hapësira minimale është jashtë 1 sq. metër (10.7 sq. ft.) por të sigurojë më shumë në qoftë se ju mund ta bëni këtë. Nëse ju shtëpi në shtëpi ju do të keni më pak hapësirë.

 

3. Mbrojtje

Siguron mbrojtje nga rreziqe të ndryshme mund të jetë fjalë për fjalë jetën dhe vdekjen për ju manar. Për jashtë, të jenë të kujdesshëm të kafshëve si qentë, coyotes, raccoons, rats etj, Reshjet e tepruar, Temperaturat ekstreme dhe objektet në rënie. Në kushtet më të rrezikshme që mund të rrethojnë të gjithë strehimit me rrjetë të tilla si tela pule. Nëse kushtet nuk janë të sigurt të mjaftueshme për të sjellë në ambiente të mbyllura strehimit për ose vitin e plotë ose sezonale në varësi të situatës tuaj në natyrë. Ata janë gjithashtu një dukej shumë mirë, pasi specie e mbrojtur nga disa Organizatat.

 

4. Substrate

Një terren i duhur është substrate është i rëndësishëm dhe ndikon në kushtet e tyre të jetesës. Substrate duhet të drenazhuar mirë dhe të thatë. Përzierja e disa burimeve është i nevojshëm. Objektivi është që të marrë sa më afër në mjedisin e tyre natyror, si të jetë e mundur. Mix disa materiale të tilla si sanë, patate të skuqura druri, rërë, tokës dhe zhavorrit së bashku.

Shkëmbinj të vendosur rreth strehimit për breshkë të rritet në ose të përdorin si një vend të fshehur / pengesë vizuale. A hiding spot/visual barrier reduces stress and climbing helps with exercise. Shkëmbinj Flat janë të shkëlqyera për të shërbyer ushqim në për të. Substrate mirë dhe shkëmbinj të ndihmojë për të mbajtur kthetrat e tyre nga rritje shumë e gjatë.

Pro Rep Tortoise Life Substrate 25 litresUnë kam një go-për Substate që është një preferuar i imi. Unë e përdorin atë për shtrat e të gjitha breshkave të mia dhe për të mbajtur një qese shtesë për të zëvendësuar aktuale për të ndihmuar të mbajtur të strehimit të pastër. It is called Pro Rep Tortoise Life Substrate and I like to get it in larger quantities so I don’t have to buy it as often. Ajo është më e sigurt për të blerë komerciale para bërë substrate bedding sepse ju drejtuar zero rrezikun e dëmtimit të manar tuaj nga pesticidet dhe bakteret në krahasim me scooping disa nga shumë tuaj lagje apo fushë. Kur ju merrni atë nga një shumë për fushën e rreziqet janë të larta se nuk mund të ketë pesticideve dhe çështje të dëmshme që mund të kenë efekte të këqija shëndetësore në manar tuaj.

You can buy there materials at a pet store or home improvement store. It is best to buy from a store than take from outdoor fields and other places for free. Arsyeja është se fusha dhe vende të tjera që ju do të mblidhen substrate dhe shkëmbinjtë nga mund shumë të ngjarë të jenë të kontaminuara me urinë apo feces të kafshëve të tjera (apo njerëzit!) ose ndotesve tjera si vrasës farë e keqe dhe pesticideve. Kjo nuk është me vlerë të rrezikut të një projekt-ligj veterinare apo kafshe vdekje tuaj.

 

5. Ndryshim lartësi

Nga Objektivi këtu përsëri është për të replikuar habitatin e tyre natyror. Same me substrate, ne duam të japim atyre arsye për zvarritje rreth në dhe për t'u dhënë atyre një sfidë të vogël në mënyrë që ata mund të merrni stërvitje dhe të ndihen si në shtëpi. Bëni të paktën 1 shtëpie / 2 Ndryshimet në natyrë lartësi duke i shtyrë së bashku fëlliqur apo Substate për të formuar mounds. Sigurohuni që mounds nuk janë të mjaftueshme për të mbyllë kufijtë për të siguruar një rrugë për të shpëtuar për atë apo shumë ekstreme se ai mund të rrokullisje mbi.

 

Dietë

Horsefield Tortoise DietMjedisi dhe Strehimi dietë janë dy shtyllat kryesore themelore që duhet të sigurohen në mënyrë korrekte në mënyrë që kujdesin e pronës për manar tuaj. Të replikohet përsosur dietë, sa më afër, çfarë do të hasni në të egra. Ata janë barngrënësit dhe shfletues që vijnë nga disa pjesë rreth Mesdheut. Ata kryesisht konsumojnë zarzavate me gjethe dhe bimë / shkurre. Një nga sekretet më të mëdha është për t'i dhënë atij më të gjerë shumëllojshmëri ju ndoshta mund nga sa më shumë burime si ju mund të. Burime të mëdha ushqimore janë në rritje ushqimin veten, tregjet e fermerëve të komunitetit, Picking në zonë dhe ushqimore tuaj lokale dyqane. Një tjetër opsion që unë personalisht e përdorin për të shtuar në shumëllojshmëri e burimeve të ushqimit është ushqim para të bëra në formën e shishe. Kompania më e mirë për të besimit (nga larg) është Komodo për manar tuaj.

Ushqim

Horsefield Tortoise Food

Just a few great ushqim Opsionet janë:

 • Radhiqe
 • Escarole
 • Bar
 • Luleradhiqe
 • Mallow
 • Fik
 • Speca e ëmbël
 • Vjollcë

Vetëm herë pas here:

 • Luleshtrydhe
 • Domate
 • Bok Choy
 • Chard
 • Karrota copëtuar dhe të lartë

Shmangni mish të çdo lloji, ushqim panatyrshme dhe mbi të ushqyerit. Sigurimi i një tas të pastër të ujit në strehim gjatë gjithë kohës.

 

Letargji

Horsefield Tortoise HibernationLetargji është një pjesë e jetës për këtë kafshë, hibernating muaj në të egra, por më pak në robëri. Disa nga pronarët nuk prehem breshkë e tyre në të gjitha. Rekomandimi im është që të prehem manar tuaj 2-4 muaj gjatë dimrit, duke pasur parasysh se ai është i shëndetshëm të mjaftueshme për të bërë këtë. Ajo është e mirë për të kontrolluar me një veteriner për të siguruar manar juaj është e shëndetshme të mjaftueshme. Vdekja mund të ndodhë në qoftë se ai nuk është i shëndetshëm apo letargji nuk është ekzekutuar siç duhet.

Disa javë para letargji, ngadalë ulur furnizimin me ushqime. Kjo do të merrni të gjitha ushqimet nga sistemit të tij, sepse kur ka ushqim të mbetur në të ai do të kalbet gjatë hibernations. E drejta para letargji thith atë në ujë të ngrohtë Luka për të marrë bit e fundit të urinës dhe feces jashtë. Të matur peshën dhe gjatësinë e tij dhe për të mbajtur një regjistër javor i kësaj gjatë letargji. Nëse ai e humb peshë shumë të marrë atë nga letargji. Ka edhe shenja të tjera dhe arsyet pse ju do të keni për të marrë atë nga letargji, nëse ato kanë ndodhur. Tani jeni gati për letargji.

Shtëpie

Që ju mund të kontrollojë në ambiente të mbyllura temperaturës, gradualisht të ulë temperaturën çon në letargji (njëkohësisht me furnizimin me ushqime). Gjej një cool, vend të thatë dhe të sigurt me temperaturën e duhur për letargji shtëpie. Ju pastaj do të ndërtojë një kuti projektuar posaçërisht për të vendosur atë në gjatë letargji.

 

I jashtëm

Periudha letargji është në mes të tetorit dhe marsit (ose gjatë kohës tuaj dimrit). Nëse keni temperaturën e duhur në natyrë e nevojshme për letargji, atëherë ju mund të prehem manar tuaj në strehimin e tij në natyrë.

 

Unë nuk do të mund të përshtaten çdo gjë ju duhet të dini në mënyrë që të kujdeset e duhur për manar tuaj këtu, kjo është arsyeja pse unë kam bërë kurs më poshtë që ju mund të hyni në dhe për të marrë qasje të menjëhershme. I have broken it down into easy bit-sized action steps. For all the information you duhet të dini të jetë një konsumues kujdes ekspert për manar tuaj të vogël, nënshkruajë në më poshtë për të marrë e-mail falas kursin tuaj mini!